Veliki uspeh atletičarskog kluba “ATINA” Vršac

Na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire održanom u Sremskoj Mitrovici Atletski klub Atina je postigao istorijski uspeh u toj konkurenciji.

Osvojene su 3 medalje i nekoliko 5-tih i 6-tih mesta.

Srebrne medalje su osvojili Marko Mladenovski u trci na 200 m sa ličnim rekordom 26,32 s, kao i muška štafeta 4x60m u sastavu Knežević Dušan,Damjan Nemanja, Tankosić Marko i Mladenovski Marko sa vremenom od 32,37 s. Bronzanu medalju je osvojio Tankosić Marko u bacanju kugle sa rezultatom od 11,06 metara. Takođe 5.mesto je osvojio i Marko Mladenovski u finalu trke na 60m sa vremenom od 8,33 s, kao i Tankosić Marko u trci na 200m sa rezultatom od 27,90 s.

Takođe u prvih 8 takmičara na 200m je bilo 4 takmičara iz Ak Atina.

Nastupila je još i Minja Milojević u trci na 200m kao debitant.

Ovakav uspeh nije prošao nezapaženo od strane čelnika i trenera Srpskog atletskog Saveza. Dobili smo priznanje od Mire Stojanović,jedne od naših najboljih trenera u istoriji, zatim od Dragutina Topića, kao i od Emira Bekrića.

“Za atletsku budućnost takmičara u Vršcu ne treba brinuti,a sledeći korak je pozicioniranje atletike u gradu,kao i prihvatanje i obuhvat što većeg broja dece,koja bi imala priliku da se upozna sa kraljicom sportova.Da bi se to postiglo potrebna su još veća i značajnija ulaganja u atletiku,koju je država prepoznala kroz svoje institucije poput Sportskog Saveza Srbije i Ministarstva Omladine i Sporta i svrstala po kategorizaciji u prvu kategoriju sportova.” – izjavio je predsednik kluba Srđan Jovanović.