Sajam sporta u Vršcu posetili Udovičić i Štefanek (VIDEO)

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je “Mali sajam sporta“ u Vršcu, koji je na trgu Svetog Teodora Vršačkog danas održan u organizaciji ministarstva, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Grada Vršca i uz pdršku lokalne samouprave. Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u Vršcu gde nastavljamo tradiciju održavanja malih sajmova sporta, koje smo organizovali do sada u više od 20 gradova Srbije. Mali sajmovi sporta su mesta gde deca i mladi mogu da se upoznaju sa različitim sportskim veštinama koje im prezentuju sportisti, kazao je Udovičić.

Kako je dodao, cilj ovakve manifestacije je privući sve naše građane, posebno decu u sistem sporta, bilo da se radi o profesionalnom bavljenju sportom, bilo da je reč o rekreaciji. Prema njegovim rečima, preduslov zdravlja na prvom mestu, a onda i nastavak kontinuiteta šampionskih sportskih rezultata naše Srbije jeste upravo da sve lokalne zajednice prepoznaju značaj bavljenja sportom ljudi svih uzrasta, a uslov za to je da sport učinimo dostupnim svima.

To je naš zajednički cilj i kontinuirano održavanje malih sajmova sporta ima značajnu ulogu upravo da ostvarimo taj cilj i da sport bude zdrava navika svih, ali i životni izbor nekih novih velikih šampiona iz Vršca, istakao je ministar omladine i sporta.

Na otvaranju Sajma bili su i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i drugi.