Atletski klub ATINA Vršac, ređa uspehe u Srbiji

Na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire u u dvorani, održanom u Beogradu, atletičari AK Atine su postigli izvaredne uspehe. Osvojene su 2 srebrne medalje i čak četiri plasmana u finala po disciplinama. 

U trci na 200m Marko Mladenovski je oborio lični rekord sa vremenom 27,24 s, i osvojio srebrnu medalju. Isti plasman i srebro je osvojio i Marko Tankosić koji je u bacanju kugle takođe popravio sopstveni rekord, bacivši kuglu od 3kg, čak 10,94 m. 

Odličan rezultat i plasman u finale trke na 60m su postigla još 2 takmičara. Dušan Knežević je osvojio 5. mesto sa rezultatom od 8,60 s, i Damjan Nemanja 6. mesto sa rezultatom od 8,75 s. Takođe, takmičari su iskoristili pravo po novim propozicijama i takmičili su se u dve discipline, te su i tu postigli odlične uspehe. 

U bacanju kugle Damjan Nemanja je osvojio 6. mesto sa rezultatom 8,42 m, a Dušan Knežević 7. mesto na 200m sa vremenom 28,93 S. Za nijansu je nedostajalo da i Marko Tankosić uđe u finale na 60m, postigao je vreme od 8,95s. 

Ovako zapažen rezultat nije neprimećen, i od strane direktora Srpskog atletskog Saveza, G.Slobodana Brankovića, koji je izneo pohvale na računa rada u klubu i najavio posetu Gradu Vršcu. 

Nakon ovakvog rezultata, pokrenućemo još bolji rad i formiramo atletsku štafetu koja će biti kadra da se nosi sa svim klubovima i koja će biti u stanju da juri i titulu i da ispiše najsjajnije stranice vršačkog sporta uopšte – izjavio je trener kluba Srđan Jovanović.