Atletski klub Atina iz Vršca je na kraju ove godine organizovao sportski kamp na crvenom krstu u Vršcu

Atletski klub Atina je na kraju ove godine organizovao sportski kamp,namenjen pre svega atletičarima,ali i svim ostalim sportistima koji žele da poprave svoje fizičke performanse. 

Kamp je održan na Crvenom Krstu u Vršcu, a ovom prilikom treba da zahvalimo domaćinima na ljubaznosti i gostoprimstvu.Kampu su prisustvovali gosti iz Pančeva iz atletskog kluba Tamiš,sa svojim takmičarima.Radilo se dva puta dnevno pod rukovodstvom profesora fizičke kulture Srđana Jovanovića, a u saradnji sa atletskim trenerom Zoranom Kocićem.

Kampu su prisustvovali šampioni Srbije u mlađim pionirima Sanja Marić iz Pančeva u disciplinama 600m i 800m, Marko Mladenovski prvak Srbije u dvorani u višeboju i na 200m, Marko Begenišić najbolji vršački srednjeprugaš, prof. Zoran Ilinčić, veteran, i osvajač bronzanih medalja na 800m i 1500m, sa ovogodišnjeg Prvenstva Balkana, Saška Radanov prvakinja Srbije i rekorderka za mlađe pionirke u brzom hodanju, kao i košarkaške nade Tankosić Marko i Damjan Nemanja i mnogi drugi. 

Akcenat je bio na razvoju brzinske izdržljivosti, u uslovima nedovoljnog oporavka organizma, a u cilju tolerancije na mlečnu kiselinu i laktate. Dogovoren je i sledeći kamp u aprilu sledeće godine, kada se očekuje preko 50 polaznika, iz više klubova i sportova, iz zemlje i inostranstva.