Atletski klub Atina iz Vršca učestvovao je na sastanku u Vrnjačkoj Banji na poziv Atletskog Saveza Srbije

U Vrnjačkoj Banji je ove godine, Atletski Savez Srbije bio domaćin, tradicionalnoj svečanosti koja se odnosi na izbor najboljih atletičara Balkana, koji nosi naziv Balkan Gala 2019.  

Gradonačelnik Vrnjačke Banje Boban Đurović je zajedno sa predsednikom ASS g. Veselinom Jevrosimovićem i direktorom ASS g. Slobodanom Brankovićem odlično organizovao ovaj skup, koji broji čak 19 država Balkana u proširenom sastavu.  

Atletski klub Atina je imao svog visokog predstavnika i delegata g. Bogdana Kneževića, koji je ispred Ministarstva Omladine i sporta, kao i  saveza dosta učinio za razvoj atletskog sporta u Srbiji.  

Ovoga puta je dogovorena direktna saradnja sa g. Panajotisom, predsednikom atletske federacije  Grčke, kao i predstavnicima Atletskih Saveza Izraela i Azerbejdžana da se na sledećim Atinskim igrama priključe i klubovi iz ove 3 federacije, te će se zajedno sa Mađarskom i Rumunijom ovaj miting zaista imati internacionalni karakter.  

Poseban gost i delegat na Balkanskoj gala večeri bio je višestruki olimpijski i svetski prvak i rekorder u skoku motkom, Sergej Bupka(na slici levo), dok je viceprezident Balkanske federacije Dobrosav Karamarinov desno.  

Vršac će već dogodine u perspektivi, dobiti jak internacionalni miting za juniore,koji će okupiti mlade sa Balkana, a i grad će svakako ostvariti veći broj noćenja i usluga svih vrsta.