7 Atinske igre u atletici veoma uspešne u Vršcu

Atletski klub Atina iz Vršca, je uspešno organizovao svoju tradicionalnu sportsku manifestaciju pod nazivom 7. Atinske igre u atletici.

Takmičenje je održano 29. septembra 2019, na gradskom stadionu, a učešće su uzeli 11 klubova iz zemlje i inostranstva.

Od domaćih klubova su bili osim organizatora AK Atine, još i AK Tamiš-Pančevo, AK Panonija Pančevo, AK Dinamo Pančevo, AK Spartak Opovo, AK Kraljevo, AK Vak 1926. Od gostiju iz Inostranstva su bili prisutni CS Timisoara iz Temišvara, CS Lugoj iz Lugoža, CS Deta iz Dete.

Ovo je nastavak saradnje koja je uspostavljena u maju ove godine, kada je delegacija srpskih klubova predvođena delegacijom AK Atine, posetila međunarodno takmičenje u Temišvaru na njihov poziv. Tada je dogovorena međunarodna i regionalna saradnja između klubova Banatske regije, sa obe strane državne granice.

Ovom prlikom bih iskoristio da izrazim zahvalnost predsedniku ASS Gosp. Veselinu Jevrosimoviću i Generalnom sekretaru Gosp. Slobodanu Brankoviću za logističku i moralnu podršku u organizaciju ovog takmičenja, kao i Sportskom Savezu Srbije na čelu sa gosp. Davorom Štefanekom i i Gosp. Goranom Marinkovića koji su prepoznali značaj Atinskih igara.

Zahvalnost dugujemo i preduzeću Swisslion, kao i Gradu Vršcu. Iako rezultati nisu bili u prvom planu, zablistalo je nekoliko takmičara, uglavnom osvajača medalja sa državnog Prvenstva i to Marko Mladenovski iz AK Atina, Marić Sanja iz AK Tamiša Pančeva, od kojih se očekuju da u narednom periodu budu budućnost srpske atletike.

Nastavak saradnje je gostovanje u Lugožu na takmičenju u kros kantri-ju u novembru mesecu.  Izjavio je predsednik kluba i organizator Srđan Jovanović

Pogledajte slike sa takmičenja